
Ești capabil să sacrifici timp și bani pentru construirea imperiului visat?
Sau
Ești îngrijorat doar salariul lunar?
Lucrezi pentru o companie, cu intenția de a începe ceva pe cont propriu?
Sau
Lucrezi pentru o companie, cu intenția de a dobândi o poziție de conducere?
Unii oameni se înconjoară cu termenele planificate în prealabil de alții. Unii oameni preferă să lucreze la obiectivele lor proprii. Nu are importanță dacă lucrezi pentru o companie sau pentru propia ta afacere, tot ceea ce contează este modul tău de gandire.
Având în vedere cele menționate mai putem spune că există mai multe diferențe de gândire între un angajat și un antreprenor, iar noi ne vom rezuma doar la 10 dintre aceste diferențe.
1. Angajații așteptă momentul potrivit. Antreprenori încep fără să se gândească dacă acesta este momentul potrivit.
Angajații găsesc diferite scuze pentru finalizarea taskurilor proprii. Antreprenorii au trei motivații principale pentru a începe activitatea lor în orice moment: dragostea pentru aceasta, răbdarea și dedicarea. Ei înteleg natura scurtă a oportunității și încep să facă diferite planuri.
2.Angajații vizează să fie promovați în cadrul companiei. Antreprenorii au ca obiectiv promovarea activității afacerii.
Persoanele cu “mentalitatea de angajat” sunt preocupați de incrementul colegilor. Ei muncesc din greu, cu intenția de a obține o poziție mai bună și un salariu mai mare. Antreprenorii muncesc din greu, cu intenția de a învăța noi idei. Antreprenorii sunt preocupați de a găsi diferite soluții în realizarea visului propriu.
3. Angajații visează la planurile lor. Antreprenorii își planifică visele lor.
Nu contează cât de mari sunt visele tale, visele fără planuri nu au nici o semnificație. Angajații construiesc castele de nisip. Ei visează să iasă din rutina zilnica. Visează la un stil de viață generos. Pe de altă parte, antreprenorii au un plan solid pentru modelarea viselor lor. Ei se merg înainte cu o strategie adecvată și totodată capabili de adaptare.
4. Angajații cred că “Banii sunt totul”. Antreprenorii știu că “Timpul este totul“.
Angajații investesc în creșterea lor viitoare, concentrându-se pe bani. Ei caută doar să se întoarcă în condiții de siguranță. Antreprenorii știu că “Timpul înseamnă bani “. Ei se concentrează pe “bani de timp” oferind suficient timp pentru creșterea companiei. Ei sunt gata să lucreze luni, după luni sau chiar ani fără nici un profit. Pe măsură ce cred în generarea de resurse financiare, ei nu acorde atenție la primele luni sau ani, cu rezultate neatractive.
5. Angajații, frustrarea este permanenta. Cu antreprenorii, frustrarea este temporară.
Eliberarea de frustrare depinde de modul în care persoana respectivă o abordează. Angajații știu că trebuie să treacă prin aceeași rutină plictisitoare din nou și din nou. Ca urmare, își pierd interesul și încep să devină aroganți cu colegii lor și membrii familiei. În timp ce gestionarea diverselor roluri, antreprenorii se confruntă, de asemene cu momente frustrante, dar aceste momente sunt temporare, deoarece aceștia fac în viață ceea ce le place să facă.
6. Angajații muncesc din greu. Antreprenori muncesc inteligent.
Angajații își “pupă în fund” șeful pentru a da bine. Concentrându-se pe acest lucru munca lor devine din ce în ce mai multă. Antreprenori se concentrează pe clasificarea muncii lor, munca acestora fiind clasificată în categori precum urgentă și neurgentă. Ei urmează principiul lui Pareto, 20 la suta din munca, care generează 80 la suta din rezultatele.
7. Angajații dau vina pe alții. Antreprenorii se corecteză pe ei înșiși.
În scopul de a realiza ceva măreț în viață, trebuie să ai curajul de a accepta greșelile. Nimeni nu are de câștigat din acest joc numit vină. Oamenii cu “mentalitatea angajaților” au obiceiul de a da vina pe cei din jur, pentru faptul că au grești sau că ceva nu a mers bine.. Antreprenorii știu că sunt responsabili pentru toate deciziile lor. În loc de a-și reprima greșelile lor, ei sunt deschiși să își accepte răspunderea pentru propriile greșeli și nu numai.
8. Angajații văd concediul ca o ușurare. Antreprenorii văd concediul cu scopul întăririi convingerilor.
Angajații așteptă cu nerăbdare concediul. Ei doresc doar să scape de stresul de la birou. Antreprenorii așteaptă concediul cu scopul planificării afacerii într-un loc în care să nu fie distrași de la activitatea lor.
9. Angajații se pierd după eșec . Antreprenorii se trezesc după un eșec.
Eșecul este inevitabil. Dacă nu ești pregătit să îmbrățișezi eșecul, nu vei fi capabil să dezvolți idei noi. Oamenii cu “mentalitatea de angajați” își pierd încrederea în perioada de luptă. Aceștia după un prim eșec renunță, își pierd speranța. Antreprenorii văd o oportunitate în fiecare eșec. După ce a fost doborât la pământ ei nu-și pierd entuziasmul propriu. Ei se recuperează și devin mai buni, după fiecare înfrângere suferită.
10. Angajații se încadrează într-un anumit profil. Antreprenorii își creează propriul profil.
Angajații trebuie să se încadreze în profilul jobului / postului pentru care sunt angajați. Indiferent de interesul lor, ei sunt obligați să lucreze într-un mediu străin. Antreprenorii nu sunt specialiști și nici nu au o fișă a postului, aceștia sunt lideri și îndeplinesc diferite taskuri, bucurându-se de o anumită autonomie și independență.
Recent Comments