Arta de a fi antreprenor

By July 2, 2016Business

“Oricine poate porni o afacere, dar pentru asta este nevoie de multă muncă presărată cu talent și nu în ultimul rând de auto-disciplină

Adevărul este, din păcate, că mulți cred că “antreprenor” este un nume de profesie sau de meserie, dar vreau să spun că nu este așa. Antreprenorii sunt oamenii care vor să schimbe viitorul, mai mult de atât este chiar o “stare de spirit”.

Poate deja vă întrebați care este legătura între antreprenoriat și artă. Ei bine, legătura e una foarte simplă: la fel cum un artist nu crează pentru faimă și glorie, un antreprenor tot ceea ce face, nu face pentru faimă, bani sau glorie (cel puțin așa ar trebui să fie). Cei care fac “antreprenoriat” pentru faimă sau glorie, nu sunt antreprenori, sunt cu totul altceva…

De-a lungul timpului, livrând servicii de consultanță pentru diferite persoane, (antreprenori sau viitori antreprenori), am constatat faptul că oamenii devin antreprenori din diferite motive: unii pentru că iubesc ceea ce fac, alții pentru a-i ajuta pe cei din jur, iar o altă parte pentru a face mai mulți bani.

Indiferent de motivația pentru care și-au pornit propria afacere, la final câștigă cei care au cu adevărat talent la antreprenoriat.

Atunci când un pictor își începe capodopera, el se uită la o pânză goală. Atunci când un compozitor își începe opera, se uită la o bucată de hârtie albă. Ceea ce face diferența între un pictor sau compozitor de restul mulțimii este faptul că ei văd oportunitatea pe care acea bucată de pânză sau hârtie o are. Atunci când un antreprenor se uită la capodopera sa, nu vede nimic altceva decât oportunitatea, aceiași oportunitate pe care o vede pictorul sau compozitorul.

Este nevoie de un adevărat artist pentru a vedea ceva din nimic și de un artist și mai mare pentru a pune în mișcare procesul și de a se potrivi totul cu ceea ce el își imaginează. De cele mai multe ori, majoritatea oamenilor nu pot vedea ceea ce vezi tu ca antreprenor și îți vor spune că ești chiar “nebun” să crezi că tot ceea ce vezi este posibil de realizat.

Dacă te decizi să faci ceea ce toată lumea a făcut, vei obține ceea ce toată lumea a obținut, adică nu mare lucru.

A fi antreprenor presupune să renunți și să sacrifici multe alte lucruri în vederea atingerii obiectivului tău. Presupune multe nopți nedormite, multe ore de muncă și dăruire în realizarea visului, așa cum un pictor petrece multe ore de muncă pe capodopera sa.

Mulți oameni nu devin antreprenori pentru că nu știu cum să-și valorifice visele, exact cum mulți oameni nu știu picta sau compune…

Leave a Reply