Cartea săptămânii 3-9 octombrie 2016: David and Goliath

By October 3, 2016Carti

Judecând după “David și Goliat”, cuvântul preferat de Malcolm Gladwell este “noi”. De fapt, acesta a fost cuvântul lui preferat de la prima sa carte, “The Tipping Point“, având un enorm succes. 

Știm cu toții că underdogs pot câștiga-acest lucru ne spune si  renumita legendă David și Goliath, iar de multe ori am fost chiar noi martorii acestor lucruri. În cartea David și Goliat, Malcolm Gladwell, cu abilitatea sa de neegalat de a înțelege conexiunilie, dezvăluie regulile ascunse care modelează echilibrul dintre cei slabi și cei puternici, cei puternici și cei deposedați. Gladwell examinează câmpurile de luptă din Irlanda de Nord și Vietnam, nu în ultimul rând ne introduce în mintea cercetătorilor de cancer și a liderilor de drepturi civile și intră în dinamica reușitelor și nereușitelor de toate tipurile, într-o încercare de a demonstra modul în care noi înțelegem greșit adevăratul sens al avantajelor și dezavantajelor. O copilărie traumatizantă este un lucru bun? Chiar vrei ca și copilul tău să meargă la cea mai bună școală, el poate intra?

Bazândune pe psihologie, istorie, știință, afaceri și politică, David și Goliat este o carte frumos scrisă despre efectul puternic de pârghie și neconvențional.

Leave a Reply