Cine sunt antreprenorii care conduc o afacere de tip startup in Romania: Cat muncesc, cat castiga si cum isi finanteaza business-urile

By July 9, 2016Business

Cine sunt antreprenorii care conduc o afacere de tip startup in Romania?

Antreprenorii de startup din Romania muncesc in medie 10 ore pe zi la propria afacere, iar in unele cazuri ajung chiar si la 18 ore, dar castigurile nu sunt in general mari, sub 500 de euro pe luna pentru aproape 40% dintre acestia, in timp ce numai 11% trec de 2.000 de euro pe luna, potrivit unui studiu realizat de EY si Impact Hub.

Romanii care conduc o afacere de tip start-up considera scaderea impozitarii muncii cea mai importanta masura fiscala pentru dezvoltarea afacerilor, 78% dintre acestia atribuindu-i un impact major.

La Barometrul afacerilor de tip start-up din Romania – 2016 au participat 301 de antreprenori romani care conduc afaceri cu o vechime mai mica de trei ani. Doua treimi dintre respondenti au intre 25 si 35 de ani, 19% au peste 35 de ani, in timp ce 15% se situeaza ca varsta sub 25 de ani. Studiul analizeaza si centralizeaza perceptiile si zonele de interes ale antreprenorilor aflati la inceput de drum.

71% dintre antreprenorii de startup câştigă mai puţin de 1.000 euro pe lună, 38% având venituri sub 500 euro. 50% conduc un startup cu mai puţin de un an vechime. 54% sunt asociaţi cu cel puţin un cofondator în afacere, iar 61% sunt la prima iniţiativă antreprenorială. Orele pe care le muncesc antreprenorii de startup în medie pe zi pentru a creşte afacerea este de zece. 64% merg cel puţin o dată pe săptămână la un eveniment de networking”, se arată în studiu.

Concluzii ale studiului:

  • antreprenorii de startup din Romania muncesc in medie 10 ore pe zi la propria afacere
  • 46% dintre ei isi doresc continuarea procesului de relaxare fiscala
  • 38% dintre antreprenorii de startup castiga sub 500 EUR pe luna
  • 86% considera ca educatia oferita in scoala nu incurajeaza spiritul antreprenorial in Romania
  • 64% dintre ei merg la cel putin un eveniment de networking pe saptamana
  • Marketing-ul si promovarea – cea mai importanta zona de investitii pentru startup-uri in 2016
  • Cea mai mare provocare pentru startup-urile romanesti – accesul la finantare

Leave a Reply