Gândește global și acționează local

By October 31, 2016Business

Când vine vorba de afaceri, sintagma “gândește global, acționează local”,  este folosită cel mai des pentru a desemna strategia de afaceri pentru una dintre cele mai mari corporații din lume și anume Sony.  Ca antreprenor (sau om de afaceri) , este foarte important să acordăm atenția cuvenită acestei sintagme (strategii de business).

Care sunt beneficiile de a gândi global?

Cel mai mare beneficiu de a gândi global este dat de faptul că piața este aproape nelimitată.
Un alt avantaj este acela că diversitatea geografică a cliențiilor oferă posibilitatea de a descoperii noi tendințe pentru business-ul tău.

Fiecare antreprenor poate gândi la global, dar totodată acest lucru poate părea descurajator, chiar dacă poți avea succes gândind în acest fel. Singurul lucru care ne oprește să nu avem succes la acest nivel este lipsa noastră de creativitate.

Având în vedere că datorită erei tehnologice în care trăim avem posibilitatea printr-o multitudine de instrumente online ca produsul / serviciul nostru să ajungă la consumatori din toată lumea, singurul lucru care ne poate opri este propria noastră teamă de succes.

Într-un alt articol vom discuta despre instrumentele și metodele pe care le poți folosi în vederea promovării produselor și serviciilor pe alte piețe decât cea locală, cu costuri minime.

 

 

 

 

Leave a Reply